logo songteksten.net

Abel houdt het bij Nederlands

(Novum) - Abel is terug van weggeweest. De Bredase band, die tien jaar geleden de hitlijsten domineerde met het liedje Onderweg, komt binnenkort met een nieuw album. Alle liedjes zijn Nederlandstalig, net als bij de andere twee albums van Abel. "Ik wil de diepte in kunnen met mijn liedjes", geeft zanger Joris Rasenberg als motivatie.

"Ik heb wel enige ervaring in het schrijven van Engelse teksten", bekent Rasenberg aan Novum Nieuws. "Veel demo's van het album zijn in het Engels opgenomen en ik heb erover gedacht om iets daarvan op de nieuwe cd te zetten. Maar uiteindelijk wil ik de diepte in kunnen met mijn teksten en dat is in een andere taal altijd moeilijker. Met Nederlands voel ik me veiliger."

De 35-jarige zanger en gitarist is de drijvende kracht achter 12 Uur, het nieuwe album van Abel. Hij schreef alle nummers voor het album. Een van de liedjes kwam tot stand na samenwerking met Anthony Krizan. De Amerikaan is songwriter en ex-gitarist van de band Spin Doctors. "Dat ging heel grappig", vertelt Rasenberg. "We hebben elkaar nooit gezien of gesproken en alleen maar via e-mail gecommuniceerd."

"Hij stuurde mij een melodie, waar ik vervolgens een tekst bij schreef. Dat stuurde ik weer terug naar Anthony. Zo mailden we een paar keer heen en weer." Uit de samenwerking werd het nummer Wanneer het Stormt geboren.

Rasenberg kijkt tegen niemand op maar heeft wel respect voor andere artiesten. Componist en zanger Daniël Lohues is zo iemand. "Hij is erg goed in het omschrijven van kleine dingen en heeft het talent om een bepaald gevoel mee te geven aan een tekst", vindt Rasenberg. De zanger luistert ter inspiratie ook veel naar Engelse en Amerikaanse bands.

"Ik laat me beïnvloeden door bands als Crowded House en The Beatles. Ik ben erg melodieus ingesteld", doet Rasenberg uit de doeken. Het nieuwe album van Abel ligt vanaf 22 oktober in de winkel. De eerste single, Zolang Je Bij Me Bent, kwam op 17 september uit. Rasenberg is erg benieuwd hoe het Nederlandse publiek gaat reageren op de nieuwe plaat. "Laat maar komen, ik heb er zin in."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren