logo songteksten.net

Derek de Lint had heimwee naar Nederland

(Novum) - Derek de Lint keert na 34 jaar terug in musicalland. Heimwee lokte de 60-jarige acteur, die jarenlang in Canada woonde, terug naar Nederland. Binnenkort is hij te zien in de musical La Cage aux Folles. "Ik ga gewoon verder waar ik 34 jaar geleden was gebleven", zegt hij in het AD.

Hoewel een carrière in Hollywood nooit zijn ambitie was, waagde De Lint na zijn rol in De Aanslag in 1986 een overstap naar Amerika. Hij speelde in enkele films en verhuisde later naar Vancouver voor een rol in de televisieserie Poltergeist: The Legacy. "Een heerlijke tijd", bekent de acteur. "De orka's zwommen bij wijze van spreken voor de deur langs."

Toen hij steeds vaker werd afgewezen bij audities, begon de twijfel bij De Lint te knagen. "Ik besefte meer dan ooit dan je het wat betreft je levensgeluk moet hebben van je familie en je vrienden. En niet van filmmakers voor wie je hooguit een zekere dagwaarde vertegenwoordigt."

De acteur besloot terug te keren naar Nederland. "Ik wilde terug naar Amsterdam, voor de gezelligheid. Ik wilde terug naar een omgeving waar elke onderwerp bespreekbaar is. In Amerika kennen ze dat niet, dat je qua overtuiging lijnrecht tegenover elkaar staat en je toch elkaars beste vrienden kunt zijn. Die intensiteit, daar kreeg ik weer ongelooflijk veel zin in", doet de acteur uit de doeken.

Inmiddels speelt De Lint rollen in televisieseries Deadline, Bloedverwanten en Gooische Vrouwen. Met de musical La Cage aux Folles keert hij terug op de planken.

De musical, met in de hoofdrollen Jon van Eerd en Stanley Burleson, speelt zich af in de nachtclub La Cage aux Folles. Voor zijn rol hijst de acteur hijst zich in vrouwenkleren. De première is op 28 november in het De La Mar theater.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren