logo songteksten.net

Hoofdrol Van Kooten in Boudewijn de Groot-musical

(Novum) - René van Kooten speelt de hoofdrol in Onder de Groene Hemel, een musical met liedjes van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. Ook Anne-Mieke Ruyten en Sophie Velthuizen hebben rollen in de musical. De musical gaat op 29 januari in première in Haarlem. Dat maakte Bos Theaterproducties dinsdag bekend.

"Ik ben opgegroeid met liedjes als Hoe Sterk is de Eenzame Fietser, Meester Prikkebeen, Als de Rook om Je Hoofd is Verdwenen", zegt Van Kooten in De Telegraaf. "Mijn ouders draaiden dat grijs. Ik kon het toen al meeschallen. Nu mag ik dat voor mijn vak doen."

Marcel de Groot, een van de zonen van Boudewijn de Groot, is als muzikaal leider verbonden aan de musical. De liedjes van de 69-jarige zanger worden verwerkt in het verhaal dat zich afspeelt in de jaren zestig en zeventig over een net meisje dat een vrijgevochten kunstenaar ontmoet die woont in een hippiekolonie in het Amsterdamse Vondelpark. Van Kooten speelt de rol van Jimmy, de verteller.

De Groot is enthousiast over de musical. "Een spannende aangelegenheid, ik ben ontzettend benieuwd", zegt Boudewijn de Groot in een verklaring. "Aan de makers en de uitvoerenden zal het niet liggen. En aan de liedjes", aldus de zanger.

"Hij wil zelf niet meer actief optreden", aldus Van Kooten over De Groot. "Zo komen de liedjes die hij samen met zijn onvergetelijke middelbareschoolkameraad Lennaert Nijgh schreef, toch nog op het podium."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren