logo songteksten.net

Krach worstelde lang met tweede album

(Novum) - Krach heeft lang getwijfeld over welke kant de band op wilde met zijn tweede album. "We hebben er heel lang over nagedacht, dat was een beetje het obstakel", zegt toetsenist David Hoogerheide tegen Novum Nieuws over Last Time I Checked This Was My House. Krach houdt 12 april in Amsterdam een releaseshow voor de nieuwe cd.

"We hadden vijftig nummers gemaakt en vroegen ons af: wat willen we precies?", legt Hoogerheide uit. "Maken we alles in één concrete stijl? Proberen we hits te maken? Je blijft jezelf steeds bekritiseren." Krach besloot de hulp van producent Reyn Ouwehand in te roepen. "Reyn had heel erg een visie. Na een dag in de studio wisten we: we kunnen iets heel vets maken."

Hoogerheide, die Krach vormt met Reinier van den Haak en Ruud Voesten, vindt Last Time I Checked This Was My House 'zeker beter' dan debuutplaat Krach uit 2011. "Het staat veel meer, en het is meer een bandplaat. Je voelt de dynamiek tussen de verschillende instrumenten."

De toetsenist vindt het lastig om de stijl van zijn band te omschrijven. "De basis is: alles moet awesome zijn, moet direct impact hebben. We maken een mix van rock en dance en het ene nummer zit dichter tegen rock aan en het andere dichter tegen dance." Volgens Hoogerheide is de tweede plaat 'dansbaarder' dan de eerste. "Het is minder van de hak op de tak, je hebt meer houvast."

Krach zet momenteel de puntjes op de i voor de liveshow in april. "We zijn nu keihard aan het repeteren", aldus Hoogerheide. "We moeten mensen gaan ronselen. Daarna gaan we spelen op festivals, waar we nog meer mensen willen overtuigen. We hopen wel op een toertje daarna."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren