logo songteksten.net

Joan as a Police Woman liet liefde los voor muziek

(Novum) - Joan as a Police Woman klinkt op haar nieuwe album The Classic vrolijker dan op haar voorgaande albums. De Amerikaanse muzikant zette voor het album de liefde aan de kant. "Ik wilde single zijn voordat ik dit album ging maken", zegt ze tegen Novum Nieuws. "Ik kon niet weer voor de verkeerde vallen. Ik hou van verliefd worden en dat gevoel, maar het kan ook vervelend worden."

Joan Wasser, zoals de zangeres eigenlijk heet, verloor ruim tien jaar geleden haar verloofde Jeff Buckley door een noodlottig ongeluk. Sindsdien heeft ze zich door veel rotte appels moeten worstelen. "En met die laatste, dat was al even geleden, dacht ik: ik neem even vrij van dat gedoe."

"Al die energie die ik altijd in anderen stopte, heb ik nu in mezelf gestoken en daar werd ik heel gelukkig van." De 43-jarige Joan haalde niet uit de relatie wat ze graag zou hebben gewild. "Ik koos niet de mensen van wie ik veel kon leren en toen dacht ik: oké, hier moet ik mee ophouden."

Wellicht heeft het single-leven ook zijn weerslag gehad op The Classic. "Ik denk dat ik extra energie had, omdat ik mijn energie niet in andere dingen stak." Ze kreeg vaak te horen over de liefdesliedjes op The Classic dat mensen dachten dat ze heel erg verliefd was. "Maar die gingen over iemand van wie ik hoopte dat hij in mijn leven zou komen."

Joan as a Police Woman heeft niet langen hoeven wachten tot ze de man uit haar eigen liedjes ontmoette. "Nadat ik het album af had, vond ik het", vertelt ze over haar nieuwe vlam, net als zij een New Yorker. "Ik was daar totaal niet mee bezig en ineens stond hij daar en dacht ik: Hello, sailor. Ik was als verblind."

Joan as a Police Woman treedt woensdagavond op in de Melkweg in Amsterdam. Daarna toert ze nog twee maanden door Europa.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren