logo songteksten.net

Jacqueline Govaert wilde rust na Krezip

(Novum) - Jacqueline Govaert heeft lang de tijd genomen voor haar tweede album, Songs to Soothe. Na haar eerste soloplaat uit 2010, die snel na het uiteenvallen van Krezip verscheen, wilde ze naar eigen zeggen tot rust komen en stilstaan bij alles wat ze gedaan had.

"Ik had twee jonge kinderen en had een aantal albums uitgebracht", zegt Govaert tegen Novum Nieuws. "M'n leven stond op z'n kop. Ik wilde rustig bekijken wat ik zou gaan doen."

De 31-jarige blondine was in de periode tussen haar platen wel steeds met muziek bezig. "Dat is nooit gestopt. Misschien is het nog wel heviger geworden, intensiever, omdat ik het nu allemaal alleen deed. Het was wel raar om het allemaal in m'n eentje te doen, maar ook wel overzichtelijk. Ik heb alle tijd genomen."

Govaert heeft nog geregeld heimwee naar Krezip. "Niets is leuker dan in een bandje zitten", vindt ze. "Maar dat heb ik al meegemaakt, en het is ook pittig. Het is wel fijn om alle avonturen die je beleeft, te kunnen delen met een band. Maar van de andere kant is het goed om verder te gaan."

De zangeres presenteert maandag haar album in Amsterdam, waarna een toer volgt. "Ik ben heel benieuwd, want ik was vroeger best een rauwdouwer op het podium en nu zit ik achter de piano. We zijn nu bezig met het in elkaar zetten van de show, er komen veel nieuwe nummers voorbij. Ik heb best wel veel verhalen te vertellen bij de nummers."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren