logo songteksten.net

Britse X Factor-winnares in musical The Bodyguard

(Novum) - Alexandra Burke heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol in de musicalversie van The Bodyguard in Londen. Dat schrijft de BBC vrijdag. In de Hollywoodfilm uit 1992 maakte Whitney Houston haar filmdebuut, naast Kevin Costner in de titelrol.

Voor Burke, die de rol overneemt van de Britse singer-songwriter Beverley Knight, is de rol 'een droom die uitkomt'. "Ik ben een enorme fan van Whitney Houston dus het is een enorm voorrecht om deze rol elke avond te mogen spelen", zegt de 25-jarige Burke.

Ze speelt Rachel Marron een zeer populaire zangeres die lijkt te worden achtervolgd door een opdringerige fan, die echter anoniem blijft. Om zichzelf en vooral haar dochtertje te beschermen, besluit ze de hulp in te roepen van een lijfwacht. Die legt haar echter beperkingen op waar de diva absoluut niet op zit te wachten.

The Bodyguard draait sinds 2012 in het Adelphi Theatre op het West End. "Ik begin binnenkort met repetities en ik kijk, enigszins nerveus, uit naar mijn eerste voorstelling in juni." Burke is waarschijnlijk tot eind augustus in de rol te zien.

Burke won in 2008 de Britse versie van X Factor, met begeleiding van Cheryl Cole. Ze heeft sindsdien twee albums uitgebracht. Haar debuutsingle, een cover van Hallelujah van Leonard Cohen, werd in Groot-Brittanniƫ ruim een miljoen keer verkocht en werd in 2009 bekroond met een Brit Award voor beste Britse single.

The Bodyguard staat bol van Whitney Houston-klassiekers als So Emotional, One Moment in Time en I Wanna Dance with Somebody. Ook coverde de inmiddels overleden Houston speciaal voor de film het nummer I Will Always Love You van Dolly Parton, dat een enorme hit werd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren