logo songteksten.net

Clooney nog altijd onder de indruk van Obama

(Novum/AP) - George Clooney zegt na meerdere ontmoetingen nog altijd onder de indruk te raken van president Barack Obama. De acteur ontmoette de Amerikaanse president dinsdag om te praten over de toestand in Sudan.

Clooney en Obama hadden eerder soortgelijke bijeenkomsten. De eerste keer dat de 49-jarige acteur de president ontmoette, stuurde hij vol trots een uitvergrote foto van de ontmoeting naar zijn vader. "Niet slecht voor een jochie uit Kentucky", schreef hij erbij. Zijn vader, de journalist Nick Clooney, liet merken niet erg onder de indruk te zijn.

"Mijn vader stuurde mij een foto van zichzelf in de Oval Office, samen met Gerald Ford", vertelt Clooney. "Alsof hij wilde zeggen: sluit maar achter in de rij aan." De acteur reisde eerder deze maand af naar Darfur om de aandacht te vestigen op de door conflicten geteisterde regio.

Clooney laat weten van plan te zijn vaker het Afrikaanse land te bezoeken. De acteur vertelt in zijn verhalen over de reis onder meer dat hij in een hutje door een oude vrouw is bespuugd. De acteur moest van de oma van een vriend op zijn knieƫn.

"Ze nam mijn handen en spuugde erin", zegt Clooney. "En toen duwde ze me omlaag en spuugde op mijn hoofd." De vriend van de acteur vertelde hem dat het een zegening betrof. "Het was voor het eerst dat ik werd bespuugd en dat het een zegening was", zegt Clooney. In 2008 bezocht de acteur Sudan samen met zijn vader. Een jaar eerder maakte hij een film over het land, genaamd Sand and Sorrow.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren