logo songteksten.net

Tim Akkerman vreest geen concurrentie Di-rect

(Novum) - Tim Akkerman staat te popelen om vrijdag te beginnen aan zijn theatertour. Toevallig gaat op die datum ook de clubtour van zijn oude band Di-rect van start. Akkerman vreest geen concurrentie. Volgens de zanger zijn hun stijlen niet meer te vergelijken.

Akkerman verliet Di-rect vorig jaar om zich op zijn eigen project te storten. Vrijdag kan hij het resultaat eindelijk ten gehore brengen aan een groot publiek. "Het kriebelt al lang. Het is een soort kindje dat je in je gedachte hebt gecreƫerd", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Het is heel puur. What you see is what you get."

De 30-jarige jarige zanger laat zich inspireren door de jaren zeventig. "Het is heel anders dan Di-rect. Dat is een uitdaging, maar ook meteen de moeilijkheidsgraad", vindt hij. Toevallig start de clubtour van Di-rect ook op vrijdag. "Ja, dat is grappig", vindt Tim. Hij ziet zijn oude band niet als concurrent. "Nee, dat is appels met peren vergelijken. We hebben een totaal andere sound."

Akkerman stapte uit Di-rect, omdat het 'niet meer werkte'. "Het is een win-winsituatie. Wat zij nu doen klopt helemaal." Hoewel ze ieder een andere kant opgingen, ziet Tim wel een grote overeenkomst met zijn oude bandleden. "We hebben allemaal de overtuiging dat muziek maken mooi is en dat het niet alleen maar om succes draait."

Voor een album zijn er nog geen concrete plannen, maar Tim heeft goede hoop dat er snel een cd komt. "Ik heb heel bewust gekozen: wie past het best bij mij? Dat was een hele zoektocht, maar we hebben nu zowel muzikale als vriendschappelijke lol. Ik schat dat er begin 2011 een album in de winkel ligt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren