logo songteksten.net

Pharrells Happy grootste hit in Top 40 aller tijden

(Novum) - Pharrell Williams heeft een topveertigrecord te pakken. Zijn single Happy is de grootste hit in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijst. Dat laat de Stichting Nederlandse Top 40 donderdagmiddag weten.

De Amerikaanse zanger snoept het record af van Gotye. De Belgisch-Australische zanger mocht zijn single Somebody That I Used to Know de afgelopen twee jaar de grootste topveertighit noemen. Het succes van de nummers wordt bepaald aan de hand van een rekensysteem op basis van de posities en het aantal weken in de lijst.

Happy staat momenteel 35 weken in de Top 40 genoteerd en heeft vrijdag, als de nieuwe lijst bekend wordt, in totaal 1209 punten verzameld. Voor het eerst in de bijna vijftigjarige geschiedenis van de Top 40 heeft een single meer dan 1200 punten gescoord. Happy stond vier weken op nummer één en staat vrijdag op de twaalfde plaats.

Williams' reactie op het binnenhalen van het record is vrijdagmiddag te horen op 538. Dan belt Top 40-presentator Jeroen Nieuwenhuize met de zanger.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren