logo songteksten.net

Ingetogen, maar sterk optreden Sting in Arnhem

(Novum) - Symphonica in Rosso was vrijdagavond een stuk minder uitbundig dan voorheen. De reden hiervan is dat de jaarlijkse concertreeks dit keer wordt verzorgd door de redelijk ingetogen Sting. Toch ging dat zeker niet ten koste van de kwaliteit.

Echte Sting-fans konden na lange tijd eindelijk weer hun hart ophalen. De legendarische Gordon Sumner, de echte naam van Sting, was namelijk in 2007 voor het laatst te zien in Nederland. Vele van zijn bekende solonummers en nummers met The Police passeerden de revue. Hits als Englishman in New York, I Can't Stop Loving You, Fields of Gold, Roxanne en Russians werden enthousiast en luid meegezongen door het publiek.

Het uit 45 man bestaande Royal Philharmonic Concert Orchestra overgoot de nummers met een symfonisch sausje, dat de avond een extra dimensie gaf. Het resultaat was een magisch concert voor de echte muziekliefhebber.

Vlak voor de pauze kwam Joe Sumner, de zoon van Sting, het podium op. Deze jonge versie van Sting, met knalrood gelakte nagels, gaf met zijn vrolijke nummer Two Sisters iets meer schwung aan het concert. Andere gastartiesten die voorbij kwamen waren de bekende bandoneonspeler Carel Kraayenhof en trompettist Kyteman.

Sting staat zaterdagavond weer op de planken van het Gelredome, waar dit jaar de vijfde editie Symphonica in Rosso plaatsvindt. De zanger treedt in de voetsporen van onder anderen Marco Borsato, Lionel Richie en Diana Ross die eerder de concertreeks voor hun rekening namen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren