logo songteksten.net

'West End is een moeilijke markt voor musicals'

(Novum) - Het is voor nieuwe musicals lastig om succesvol te worden op West End in Londen. Dat zegt een woordvoerder van theaterproducent Stage Entertainment tegen Novum Nieuws. Hij reageert hiermee op het nieuws dat de productie I Can't Sing! The X Factor Musical, die mede werd geproduceerd door het bedrijf van Joop van den Ende, al na twee maanden stopt.

"Naast dat West End een Engels publiek heeft, is er ook een toeristenpubliek", licht de woordvoerder toe. "Toeristen gaan toch eerder naar musicalklassiekers als Miss Saigon dan naar een nieuwe productie, hoe succesvol X Factor internationaal ook is."

De musical, een parodie op de talentenjacht, is nog tot en met 10 mei te zien. Hoewel I Can't Sing goede recensies kreeg en het publiek enthousiast was, bleef het grote publiek uit. De theaterproducent is teleurgesteld dat het niet is gelukt. "Het was een mooi product waar we erg trots op zijn en achter staan."

Stage Entertainment laat zich door de tegenslag niet uit het veld slaan. Er staat al weer een nieuwe productie in de startblokken en in New York en Duitsland heeft het bedrijf populaire musicals in het theater. "We kunnen het opvangen met grote succesvolle producties."

Simon Cowell, de geestelijk vader van talentenjacht X Factor, was ook bij de productie van de musical betrokken. In de show worden net als in de talentenjacht, die in 2004 voor het eerst werd uitgezonden, beginnende artiesten gevolgd die beroemd willen worden. De rol van Cowell wordt vertolkt door Nigel Harman. Ook juryleden als Cheryl Cole, Gary Barlow en Dermot O'Leary worden gepersifleerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren