logo songteksten.net

'Kim Deal wordt gemist op album Pixies'

(Novum) - Kim Deal wordt gemist op het nieuwe album van Pixies. Dat schrijft het Britse muziekblad NME over Indie Cindy, de eerste plaat van Pixies sinds 1991. Indie Cindy, het vierde studioalbum van de Amerikaanse rockband, verscheen maandag.

"Vooral bij de vroegere platen van Pixies bracht Kim een gevoel waarmee de band zich kon onderscheiden van andere bands in de Verenigde Staten eind jaren tachtig", aldus NME over Deal, die vorig jaar opstapte bij Pixies. Van de andere kant hield Deal de band tegen bij het opnemen van nieuw materiaal. "Door haar vertrek konden Black Francis, gitarist Joey Santiago, drummer David Lovering en stand-in bassist Simon Archer hun gang gaan. Op z'n best klinkt Indie Cindy vrij, avontuurlijk en explosief."

Ook de Britse krant The Guardian haalt in zijn recensie het vertrek van Deal aan. "Indie Cindy ruikt naar een Pixies-album: het is een redelijk album, bij vlagen goed. Maar Deal wordt erg gemist."

Dat de plaat enkel uit nummers bestaat die eerder op ep's verschenen, maakt volgens NME niks uit. "Er zijn geen regels meer over hoe je een album moet uitbrengen en het staat buiten kijf dat Indie Cindy een album is en geen compilatie." The Guardian is er minder blij mee. "Het meest opvallende detail van dit album is dat drie recente ep's gecombineerd zijn zonder nieuw materiaal." Volgens de krant is dat een laffe manier om geld te verdienen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren