logo songteksten.net

Craig Ferguson stapt op bij Late Late Show

(Novum/AP) - Craig Ferguson stopt als presentator van de Late Late Show. De 51-jarige komiek presenteert in december voor de laatste keer zijn latenighttalkshow, maakte hij bekend in de uitzending van maandag. De Schot benadrukt dat hij op eigen initiatief vertrekt en niet de deur is gewezen als gevolg van de recente ontwikkelingen in de Amerikaanse latenighttelevisie.

"CBS is tevreden over me", zegt Ferguson over de zender waarop de Late Late Show is te zien. "Tien jaar lang deze show presenteren vind ik genoeg." Hij werd voor zijn programma onder meer onderscheiden met een Peabody Award, een prestigieuze Amerikaanse mediaprijs. De komiek heeft al een nieuwe baan: hij gaat de spelshow Celebrity Name Game presenteren.

De Late Late Show wordt direct uitgezonden na de Late Show van David Letterman. Hij maakte onlangs bekend met pensioen te gaan. Ferguson gold ooit als Lettermans logische opvolger, maar de tanende kijkcijfers van zijn show verkleinde die kans de afgelopen tijd aanzienlijk. Hij verloor veel kijkers aan zijn nieuwe directe concurrent, Late Night-presentator Seth Meyers. Letterman wordt opgevolgd door Stephen Colbert.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren