logo songteksten.net

Eli 'Paperboy' Reed wil hitlijsten veroveren

(Novum) - Eli 'Paperboy' Reed heeft de afgelopen jaren al drie platen uitgebracht, maar toch is het tot nu toe niet gelukt door te breken bij het grote publiek. Iets wat de Amerikaanse soulzanger graag wil. "Het is altijd mijn doel geweest om een nummer 1-hit te scoren", zegt de zanger die eigenlijk Eli Husock heet, tegen Novum Nieuws.

Dat was ook de reden dat de zanger, die op zijn eerdere albums een ouder soulgeluid liet horen, besloot met zijn nieuwe plaat Nights Like This meer de popkant op te gaan. "Ik wilde mijn horizon verbreden", zegt de zanger. "Ik wilde niet op een punt blijven steken, maar een andere creatieve kant op gaan. Ook zodat ik een veel breder en groter publiek kan bereiken."

Eli, die zijn bijnaam 'Paperboy' dankt aan de oude platte pet van zijn opa die hij droeg, maakt zich geen zorgen over oude fans die het jongere geluid misschien niet waarderen. "Ik was daar wel bang voor, maar ik ben er heilig van overtuigd dat ik meer nieuwe fans erbij krijg, dan dat ik verlies", legt hij uit. "Het is zeker mogelijk dat ze het niet leuk vinden en dat is ook oké."

Zelf is de zanger enorm trots op zijn nieuwe plaat, die vrijdag is verschenen. "Ik denk dat het een hele mooie en eerlijke mix is van mijn oude geluid en pop", omschrijft hij. Hoewel Husock de popkant heeft omarmd, was het wel een uitdaging. "Het is heel gemakkelijk om in een stijl te blijven hangen. Nu heb ik mezelf gedwongen om uit mijn comfortzone te stappen en dat was spannend."

Dat door sommigen wordt gedacht dat popmuziek minder gevoel heeft dan soul, vindt de zanger onzin. "Het gaat uiteindelijk om het gevoel dat je overbrengt. Bij popmuziek bereik je meer mensen en kun je nog meer mensen raken met je muziek. Dat is alleen maar mooi." Zelf luistert Husock ook graag naar popmuziek en dan het liefst naar zangeressen. "Ik houd van Beyoncé. Ik luister graag naar vrouwen omdat er maar weinig zangers zijn met hetzelfde bereik als ik. Voor mij is het inspirerend om naar zangeressen te luisteren."

De zanger heeft vorige week zijn Europese tournee afgetrapt en staat woensdagavond in de Amsterdamse Melkweg. Ook staat Husock vrijdag in Hengelo op het podium en doet hij het festival Here Comes the Summer op Vlieland aan en staat hij op het Bevrijdingsfestival in Groningen. "We vinden het geweldig om hier te spelen", zegt de zanger over Nederland. "We hebben het hier altijd naar onze zin en we hopen dat Nederlanders het net zo leuk vinden dat wij hier optreden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren