logo songteksten.net

BN'ers schatten machtigste vrouw aardig in

(Novum) - De Nederlandse bekende dames weten aardig in te schatten wie de machtigste vrouwen van ons land zijn. Koningin Beatrix werd dinsdag door maandblad Opzij gekozen tot Neerlands machtigste vrouw. Nikkie Plessen voorspelde die uitslag maandag al.

"Zij staat natuurlijk toch met dat hele kabinet op de foto", filosofeert Nikkie voor de camera van Novum Nieuws. "En ze heeft geprobeerd om zich een beetje met de politiek te bemoeien waardoor we een beetje zagen waar haar voorkeur naar uitging."

Beatrix' rol tijdens de formatie van het kabinet Rutte viel ook bij Opzij op. "De jury oordeelde unaniem", regeert hoofdredacteur Margriet van der Linden. "Dit jaar drukte koningin Beatrix nog eens extra een stempel op ons land door de sleutelpositie die zij had in een complexe kabinetsformatie."

Opzij stelde de Top 100 van invloedrijkste vrouwen samen aan de hand van tien categorieën. Naast Beatrix schitteren ook GroenLinks-fractieleider Femke Halsema en presentatrice Linda de Mol op de lijst. Ook die dames werden maandag al genoemd als powerladies.

"Linda is een fantastische televisievrouw, ze steekt echt boven de rest uit", zei Leontine Borsato. Voetbalvrouw Sylvie van der Vaart is het roerend met haar eens. "Zij heeft zeker veel invloed. Niet alleen dankzij haar jarenlange ervaring, maar ook vanwege haar tijdschrift en familie. Ik denk niet dat ze te onderschatten is."

Femke Halsema kan in ieder geval rekenen op de steun van Irene van der Laar. "Ik vind haar gewoon een hele sympathieke vrouw." Niet alle bekende dames zijn even geïnteresseerd in de Top 100 van Opzij. Zo ligt Daniëlle Oerlemans helemaal niet wakker van de verkiezing. "Een vrouw die goed zorgt voor haar kinderen en familie én hard werkt, is voor mij een hele machtige vrouw."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren