logo songteksten.net

Van Kooten zag gebroken enkel als teken van God

(Novum) - René van Kooten zag een gebroken enkel als een teken van God om niet te gaan dansen. De 37-jarige musicalacteur tekende een paar jaar geleden voor de musical Cats en brak prompt zijn enkel op drie plaatsen. "Ik denk dat God zich hier persoonlijk mee heeft bemoeid."

Tot op de dag van vandaag heeft Van Kooten, die momenteel met de musical Urinetown op de planken staat, nooit in een dansmusical gespeeld. Toch zou hij graag nog eens een dansje wagen. "Ik dwing mezelf uitdagingen aan te gaan waarvan telkens valt te bezien of ik ermee wegkom", legt de acteur uit in het AD.

"Van tevoren moet ik heus wel eens naar adem happen", zegt de acteur over het aangaan van een nieuwe uitdaging. "Hoe gaat dit ooit goed komen? Maar de les die ik heb geleerd is: uiteindelijk komt het meestal goed."

Ook in zijn privéleven zoekt de acteur het avontuur op. Onlangs maakte Van Kooten met zijn vriendin een fietsreis van een maand. Het stel wilde altijd al graag naar Rome en zijn vriendin Tanya had eens gezegd dat ze graag in Italië wilde trouwen. In een kerkje in Tempulo gaf het stel elkaar het jawoord. "Waarom zou je in Zoetermeer trouwen als het ook in Rome kan?"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren