logo songteksten.net

Russische politici halen Conchita door het slijk

(Novum) - Volgens de Russische politicus Vladimir Zjironovski is de verontwaardiging over de winst van Conchita Wurst op het Eurovisie Songfestival 'oneindig groot'. "Er zijn geen echte mannen en vrouwen meer in Europa, alleen maar onzijdige wezens", twittert de ultranationalistische politicus, tevens kolonel in het Russische leger.

Volgens Zjironovski had Rusland na de Tweede Wereldoorlog het veroverde Oostenrijk nooit moeten verlaten "Het vrijgeven was een vergissing, we hadden er moeten blijven."

Zelfs vicepremier Dmitri Rogozin levert een bijdrage. Volgens hem is Wurst het toonbeeld van de voorstanders van Europese integratie: 'een bebaard meisje'.

De Oostenrijkse Wurst, beter bekend als 'de vrouw met de baard', werd zaterdagavond eerste op het Europese zangfestijn. Al tijdens de aanloop naar het festival lieten veel Oost-Europese homohaters weten geen behoefte te hebben aan de act van Thomas Neuwirth, zoals de Oostenrijker met pruik eigenlijk heet.

In diverse Oost-Europese landen gaan stemmen op het optreden van Wurst niet op de nationale tv-zenders uit te zenden. Tijdens de tweede halve finale donderdag, waaraan Wurst deelnam, ging het gerucht dat het optreden niet in Rusland op tv te zien was geweest, maar dat bleek onjuist.

In Wenen werd Wurst, die zaterdagavond ook van Rusland punten kreeg, als een heldin onthaald. "Een land mag niet worden gereduceerd tot zijn tolerantie of intolerantie", zei Wurst over de kritiek uit het Oostblok.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren