logo songteksten.net

Britse top 10-hit voor The Common Linnets

(Novum) - The Common Linnets hebben ruim een week na hun tweede plaats op het Eurovisie Songfestival een top 10-hit te pakken in Groot-Brittannië met Calm After the Storm. Dat heeft The Official Charts Company zondag bekendgemaakt. De Britse lijst is naast de Amerikaanse Billboard Top 100 een van de meest toonaangevende hitlijsten in de wereld.

Ilse DeLange en Waylon stijgen maar liefst 86 plaatsen naar nummer negen en eindigen daarmee nog boven winnaar Conchita Wurst, die binnenkomt op nummer zeventien. Het is voor het eerst sinds 1974 dat een Songfestivalliedje dat niet won en niet afkomstig is uit Groot-Brittannië bij de eerste tien belandt.

The Common Linnets zijn overigens niet de enige Nederlandse act bij de bovenste tien. Mr. Probz moet deze week de nummer 1-positie afstaan aan Rita Ora. Ook het album van The Common Linnets maakt overigens zijn debuut in de Britse lijst. Het komt er binnen op veertig.

DeLange en Waylon scoren ook in andere landen goed. Calm After the Storm stond in de afgelopen week in diverse downloadlijsten in Europa genoteerd en dat is terug te zien in de officiële hitlijsten die dit weekeinde bekend zijn gemaakt. Zo komt het nummer op nummer 1 binnen in de Vlaamse top en staat het in de top drie in Denemarken en Zwitserland.

In Nederland schreef het duo geschiedenis door in de Single Top 100 met alle dertien singles van het album afzonderlijk in de lijst binnen te komen. Ook in de Nederlandse Top 40 werd een record gevestigd door op de derde plaats terug te keren in de lijst. Van het album zijn binnen een week alleen in Nederland al meer dan vijftigduizend exemplaren verkocht, goed voor een platina plaat.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren