logo songteksten.net

Marco Borsato verkiest kwaliteit boven kwantiteit

(Novum) - Marco Borsato vindt het maken van muziek tegenwoordige veel belangrijker dan succesvolle cd's en uitverkochte zalen. De 43-jarige zanger maakt zich daar naar eigen zeggen nu veel minder druk om. "Ik merk na al die jaren dat 'doen' belangrijker is geworden", zegt hij in De Wereld Draait Door.

Borsato brak in 1994 door met zijn album Marco. "Toen ik van niks naar succesvol ging, heb ik genoten van elke stap", vertelt Borsato. "Maar ik bleef merken dat 'het doen' de belangrijkste drijfveer bleef. Het gaat niet om het geld, het succes."

Na een lastige periode, waarin zijn bedrijf The Entertainment Group failliet ging, komt Borsato nu met een nieuwe cd. Hij schreef het album samen met zijn vaste liedjesschrijver John Ewbank. "De onderwerpen hebben John en ik gedestilleerd uit wat wij meemaken en daar komen soms hele verrassende dingen uit."

"Wat ik het beste kan is verhalen vertellen. Ik ga terug naar de kernwaarden." Het resultaat is het album Dromen, Durven, Delen, dat op 19 november uitkomt. "Het is niet de weg van de minste weerstand, misschien wel de meeste. Maar dit ben ik."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren