logo songteksten.net

VanVelzen voelt match met Britse helden

(Novum) - VanVelzen brengt tijdens De Helden van Amstel zijn favoriete nummers van Queen, The Police en Keane ten gehore. De zanger stond er niet bij stil dat dit allemaal Britse artiesten zijn, maar zegt wel dat hij meer heeft met de Engelse school. Ook Nick & Simon en Miss Montreal brengen nummers van hun muzikale helden.

"Ik ben denk ik iets meer van de Engelse school dan de Amerikaanse, maar ik luister ook naar Amerikaanse muziek", vertelt VanVelzen aan Novum Nieuws. "Toen ik drie favorieten moest kiezen, moest ik meteen hier aan denken. Dit was de meest logische keuze. Maar de volgende zouden Beach Boys en Crowded House zijn."

VanVelzen noemt Helden van Amstel een goede reden om nummers van anderen te zingen. "Het leuke is dat het liedjes zijn van mensen die ons inspireren", vindt de zanger. "Het is dus een win-winsituatie. Zo kan het publiek de match qua stem of energie ervaren."

Nick & Simon zingen Simon & Garfunkel, Wham! en The Beatles. Miss Montreal kiest voor Bon Jovi, Sheryl Crow en No Doubt. VanVelzen wil niet te veel verklappen over de avond, maar een samenzang 'ligt voor de hand'. Helden van Amstel, een spin-off van Vrienden van Amstel Live, op vrijdagavond in Delft is al uitverkocht. Op 2011 gaat het evenement op toer.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren