logo songteksten.net

Van Nieuwkerk gelukkiger zonder Zilveren Ster

(Novum) - Matthijs van Nieuwkerk treurde vrijdagavond niet lang toen hij voor de vijfde keer naast de Zilveren Televizier Ster greep. "Het is eigenlijk geweldig", reageerde de presentator van De Wereld Draait Door voor de camera van Novum Nieuws. "Ik voel aan alles dat dit mij gelukkiger maakt."

Van Nieuwkerk is van plan het record van presentatrice Anita Witzier te verbreken. Zij greep zes keer naast de Zilveren Televizier Ster voordat ze hem in 2007 won. Ook vorig jaar ging Witzier niet met de prijs naar huis. "Ik wil acht keer niet winnen en dan de negende keer wel", zegt Van Nieuwkerk over de publieksprijs voor beste presentator. "Dan moet ik natuurlijk wel al die jaren bij de beste drie zitten, maar laten we er maar vanuit gaan dat dat lukt."

Matthijs is vanaf 2006 elk jaar genomineerd geweest voor de Zilveren Televizier Ster, maar won nog nooit. Dat hij drie jaar geleden de Gouden Televizier Ring won voor De Wereld Draait Door verzacht het leed. "De leukste prijs om te winnen is toch echt die Ring. Ik heb veel andere prijsjes gewonnen, maar die Ring had ik echt niet willen missen."

Dat Van Nieuwkerk wederom niet met de prestigieuze publieksprijs naar huis ging, was ook een verrassing voor Jeroen van Koningsbrugge, die het beeldje wel won. "Ik was er echt heilig van overtuigd dat Matthijs zou winnen", reageert Van Koningsbrugge. "Ik had ook geen bedankspeech voorbereid."

Ook bij het in ontvangst nemen van zijn prijs, op het podium van Carré, sprak Jeroen zijn verontwaardiging uit. "Toen ik het zei, dacht ik: dit is een beetje lullig dat ik dit zeg. Maar toen had ik het al gezegd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren