Arctic Monkeys eindigt tweede Pinkpop-dag in mineur

Door Novum, zondag 8 juni 2014 23:54, views: 8, bron: Novum

(Novum) - Pinkpop liep zondag niet warm voor Arctic Monkeys. De Britse band sloot de tweede festivaldag af met een weinig spetterende show. Een groot deel van de festivalgangers nam daarom ook niet de moeite om tot het einde van het optreden te blijven.

Hoewel de band goed speelde en zanger Alex Turner geen noot miste, werden hits als Brianstorm, I Bet You Look Good on the Dancefloor en Fluorescent Adolescent alleen vlak voor het podium enthousiast ontvangen. Waar The Rolling Stones zaterdag iedereen aan het dansen kregen, blijven de heupen bij de Arctic Monkeys grotendeels op zijn plaats in het publiek.


De Britten, die al niet bekend staan als erg spraakzaam op het podium, namen nauwelijks de moeite om de mensen in het publiek te bekoren. Turner liet een aantal keer een 'dankjewel' horen, maar had daar verder weinig aan toe te voegen.


Ook Editors, die voor Arctic Monkeys op het hoofdpodium speelde, had weinig woorden over voor het publiek. Desondanks werd de band enthousiaster ontvangen. Op hits als Papillion, Smokers Outside the Hospital Doors en Munich werd volop gedanst en enthousiast meegezongen.


Ook de aftrap van het concert kon op steun van het publiek rekenen. Editors begon zijn show met een alternatieve versie van het nummer Nothing, iets wat de band vorig jaar oktober ook al liet horen in de Amsterdamse Ziggo Dome.


Liefhebbers van oude rock konden na de Editors vertoeven bij Robert Plant, de oud-zanger van de legendarische rockband Led Zeppelin. De Brit stond op de 3FM Stage met zijn band The Sensational Space Shifters.


Hoewel ook zijn solomateriaal op bijval van het publiek kon rekenen, werden oude nummers van Led Zeppelin onder luid gejuich ontvangen. Hits als Babe, I'm Gonna Leave You, Going to California en Ramble On werden flink meegezongen. Het publiek ging pas tijdens het laatste nummer, Led Zeppelins monsterhit Whole Lotta Love, volledig uit zijn plaat.


Het jongere publiek kon zijn hart ophalen bij de Engelse zanger John Newman. Met een gelikte show lokte Newman al snel veel publiek naar de tent. Met zijn toegift schoot de 23-jarige zanger in de roos. Newman bewaarde zijn grote hit Love Me Again en zijn duet met Rudimental, Not Giving in, voor het laatst.


Dat bleek een een-tweetje met Rudimental, de Britse band stond zondag eerder op de dag op Pinkpop. Waar Newman hun samenwerking Not Giving In bracht, speelde Rudimental Feel the Love, hun andere duet. Hoewel beide acts op dezelfde Pinkpop-dag stonden, deelden ze het podium niet.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren