logo songteksten.net

Recordaantal bezoekers voor Amsterdam Dance Event

(Novum) - Het Amsterdam Dance Event heeft dit jaar een recordaantal bezoekers weten te trekken. Het driedaagse elektronische muziekevenement kreeg in totaal 112 duizend dansliefhebbers op de been.

Ook de uitverkochte conferentie zorgde voor een niet eerder geëvenaard aantal bezoekers. Zo'n 2500 mensen kwamen op de conferentie af, die volgens woordvoerder Richard Zijlma steeds belangrijker wordt in de mondiale dansscene. Ook de binding van het festival met de stad Amsterdam wordt volgens Zijlma steeds groter. "Winkels en radiostations draaien onze muziek en spelen in op onze aanwezigheid."

Omdat er een recordaantal van 44 verschillende podia meewerkten was er volgens de organisatie meer ruimte voor een mix van opkomende talenten en gevestigde namen. Volgend jaar verwacht de organisatie nog meer locaties te kunnen bieden en daarmee nog meer bezoekers te kunnen trekken. Op het programma stonden dit jaar onder meer Jeff Mills, Sven Väth en Flying Lotus.

Ook Kelis, Richie Hawtin en Paul Kalkbrenner waren aanwezig. In totaal traden er meer dan zevenhonderd artiesten op tijdens het evenement. Dj Armin van Buuren won voorafgaand aan het ADE de eerste internationale uitreiking van de Gouden Kabouter Award.

Van Buuren kreeg de Golden Gnome Award in de categorie populairste internationale dj. Miss Fuzzy won de prijs in de categorie meest veelbelovend Nederlands talent. De afsluiting van de vijftiende editie van het Amsterdam Dance Event vindt zondagavond plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren