logo songteksten.net

Doobie Brothers weten niet van ophouden

(Novum) - De Doobie Brothers zijn niet te stoppen. De mannen van de Amerikaanse rockgroep, die begin jaren zeventig werd opgericht, zijn inmiddels bijna allemaal de 60 gepasseerd, maar denken er geen moment aan om met pensioen te gaan. "Ik ga door zolang ik het fysiek aan kan", zegt frontman Tom Johnston.

De 'Doobies' zijn lang niet zo actief geweest als nu. Ze toeren momenteel door Europa en hebben na tien jaar weer een nieuw album uitgebracht, World Gone Crazy. "We zaten zonder platenmaatschappij, dus we konden werken zonder enige druk. We lasten af en toe ook pauzes in", legt Johnston uit aan Novum Nieuws over de ongedwongen totstandkoming van het album. "Ik ben heel erg blij met het uiteindelijke resultaat."

Door de jaren heen stapelden de door de mannen geschreven liedjes zich op. Om de juiste selectie te maken voor het nieuwe album schakelden zij de hulp in van Ted Templeman, hun producent van het eerst uur. "Ted Templeman speelde een heel belangrijke rol in het uitkiezen van de nummers voor het album", zegt Johnston. "Ted wilde dat we Nobody in een nieuw jasje gingen steken." Nobody was de allereerste single die de Doobies uitbrachten en is de eerste single van World Gone Crazy.

De Doobie Brothers scoorden hits als Long Train Runnin', Listen to the Music en What a Fool Believes. Op het nieuwe album World Gone Crazy maken Willie Nelson en ex-Doobie Brother Michael McDonald een gastoptreden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren