logo songteksten.net

DJ Cassidy heeft groot vertrouwen in 'sterrenalbum'

(Novum) - DJ Cassidy is vol zelfvertrouwen over zijn debuutalbum Paradise Royale. De Amerikaanse dj, die werd geboren als Cassidy Durango Milton Willy Podell, haalde sterren als Robin Thicke, Mary J. Blige, Usher, R. Kelly en John Legend over een liedje te zingen op zijn plaat. "Ik ben erg overtuigd van mezelf", vertelt DJ Cassidy aan Novum Nieuws.

"Het heeft me vier jaar gekost om deze liedjes te creëren en het waren de meest onwerkelijke jaren uit mijn leven", aldus de artiest. "Als ik niet het idee had dat ik er klaar voor was, zou ik hier niet zitten." Dat hij met sterren werkte en voor grote namen heeft opgetreden, benadrukt DJ Cassidy maar al te graag. "Ik draaide voor Jennifer Lopez, Jay-Z en Beyoncé, Anna Wintour, Naomi Campbell", somt hij op, om vervolgens te laten vallen dat hij heeft opgetreden voor Barack Obama. "Ik was de eerste dj die bij de inauguratie van een nieuwe president draaide en ik was de eerste dj die in het Witte Huis draaide."

Toch was de totstandkoming van Paradise Royale volgens DJ Cassidy geen eitje. Ruim twintig jaar geleden, toen de Amerikaan 9 jaar oud was en een draaitafel voor zijn verjaardag vroeg, ging hij zich verdiepen in verschillende soorten muziek. Aanvankelijk luisterde Cassidy alleen naar hiphop, maar later realiseerde hij zich naar eigen zeggen dat hiphop een mengeling was van verschillende stijlen. "Ik heb toen als missie opgevat om de dj te worden die alle stijlen kan draaien voor alle mensen, overal ter wereld."

Zijn werk als dj bracht Cassidy op jonge leeftijd, toen hij net klaar was met zijn middelbare school, al in steden als New York, Los Angeles en Miami. Later ging hij ook elders in de wereld optreden. "Op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat de soulmuziek van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig de belangrijkste dansmuziek aller tijden is. Iedereen voor wie ik draaide, danste op die muziek en iedereen kreeg er een lach van op z'n gezicht."

DJ Cassidy begon aan een missie om nieuwe dansmuziek te creëren. Hij trommelde muzikanten op die hadden gewerkt aan albums van Michael Jackson, Earth, Wind and Fire en strikte Nile Rodgers en Ray Parker Jr. "De afgelopen vier jaar heb ik de meest legendarische muzikanten aller tijden bij elkaar gebracht."

Het vinden van zangers voor de nummers waarvan hij het fundament creëerde, ging soms iets moeizamer. "Sommigen kende ik ze al, zoals John Legend. Maar sommigen niet. Om R. Kelly te overtuigen ben ik acht keer naar zijn huis in Chicago gevlogen, zes keer naar een optreden van hem gegaan en heb ik zeven uur voor hem in de rij gestaan bij een signeersessie van zijn boek. En zo heb ik voor iedere artiest op het album wel een verhaal."

Wat de volgende missie wordt van DJ Cassidy, weet hij nog niet. "Het album is nog niet uit, dus ik kan nog niet verder kijken. We zijn in het tweede bedrijf van een Broadway-show die Paradise Royale heet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren