logo songteksten.net

George Ezra klaar met wachten op debuutplaat

(Novum) - George Ezra is opgelucht dat hij zijn debuutalbum eindelijk kan delen met de buitenwereld. "Het is af sinds januari en ik wil gewoon dat mensen het nu horen", vertelt de 21-jarige singer-songwriter aan Novum Nieuws. Ezra, die zijn Europese doorbraak beleefde met het nummer Budapest, is momenteel druk aan het toeren. Zo speelde hij afgelopen weekeinde op Best Kept Secret in Hilvarenbeek en is hij zondag te vinden op Glastonbury.

De 21-jarige Ezra, die werd geboren in het Engelse Hertford, vindt eerste albums maar een raar iets. "Ik heb eigenlijk twintig jaar de tijd gehad om het te schrijven", legt hij uit. De zanger haalde zijn inspiratie echter voornamelijk uit een treinreis door Europa die hij vorig jaar ondernam. Hij schreef tijdens die reis geen nummers, maar hield wel een dagboek bij waar hij zijn liedjes later op baseerde. "Ik was nog nooit in m'n eentje weggeweest en heb een hoop dingen meegemaakt en geleerd."

Op Ezra's album staat niet alleen een liedje over Boedapest, waar hij overigens nog nooit was geweest toen hij dat nummer schreef, maar ook over Barcelona. Over een ervaring in Amsterdam schreef Ezra Blind Man in Amsterdam. "Ik kwam net uit de trein en liep richting de Dam toen ik een blinde man zag zitten met een muziekdoos", legt hij uit. "Blijkbaar zit hij daar vaker. Ik vond het wel mooi om te zien."

Hoewel Ezra pas 21 is en nog geen plaat heeft uitgebracht - wel twee ep's - staat hij toch al op grote festivals. "Ik prijs me gelukkig", aldus de zanger. "Ik denk dat veel artiesten te veel nadenken bij wat ze doen. Ze gaan zitten en zeggen: ik wil een album dat zo klinkt, maar als ik een groot publiek wil, moet het juist anders klinken." Ezra gaat naar eigen zeggen niet op die manier te werk. "Vorig jaar, toen ik die reis maakte, was een van de mooiste jaren uit mijn leven en dat hoor je terug. Het is een heel 'eerlijk' album."

Hoewel zijn debuutplaat al even klaar is, is Ezra nog niet bezig met een opvolger. "Dat doe ik expres niet. Het zit in mijn natuur om al aan een volgend avontuur te beginnen voor het vorige is afgelopen, maar deze keer wil ik gewoon even genieten van de release." Druk voelt de zanger, van wie veel wordt verwacht, vooralsnog niet. "Ik besef heel goed dat de muziekindustrie voortdurend in beweging is. Ik realiseer me dat ik een grote kans heb gekregen, maar ik ga me geen zorgen maken. Ik maak een album op mijn manier."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren