logo songteksten.net

Hannie Schaft krijgt eigen musical

(Novum) - Verzetsstrijder Hannie Schaft wordt het onderwerp van een musical. Het theaterstuk is gebaseerd op het boek Het Meisje met het Rode Haar van Theun de Vries en de latere verfilming. De muziekvoorstelling gaat volgend jaar oktober in première, bevestigt producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

"We denken dat we met muzikaal theater de heftigheid en vertwijfeling van het indrukwekkende leven van Hannie Schaft het beste kunnen tonen op toneel", zegt producent Hans Cornelissen. Het wordt geen groots theaterspektakel. "Het wordt niet liedje-scène-liedje en er wordt niet in gedanst." Hannie Schaft is een van de bekendste verzetshelden. Ze ging in haar studententijd bij het verzet en doodde enkele collaborateurs.

Het idee voor de musical over Hannie Schaft is al een paar jaar oud. "We waren bezig met een toneelversie van Wat Zien Ik en bedachten dat meer Nederlandse films zich lenen voor muzikaal theater", legt Cornelissen uit. Het boek Wat Zien Ik van Albert Mol werd in de jaren zeventig verfilmd door Paul Verhoeven. De roman Het Meisje met het Rode Haar werd in 1981 verfilmd met Renée Soutendijk in de hoofdrol.

De musical wordt gemaakt door hetzelfde team dat in 2008 de musical Op Hoop van Zegen maakte, naar het theaterstuk van Herman Heijermans. Allard Blom werkt momenteel aan het scenario, Tom Bakker is verantwoordelijk voor de muziek en Paul van Ewijk neemt de regie op zich. "We hebben enkele jonge actrices op het oog, maar we zijn nog niet aan het auditeren."

Het Meisje met het Rode Haar moet in 2015 in première gaan in Schafts geboorteplaats Haarlem. Zeventig jaar nadat ze daar door de Duitsers werd gefusilleerd. Daarna is het stuk in andere steden te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren