logo songteksten.net

Eddy Zoëy dankbaar voor televisiepauze

(Novum) - Eddy Zoëy vindt het eigenlijk wel fijn dat hij bijna een jaar niet op televisie is geweest. "Terugblikkend ben ik erg blij dat ik tijd heb gekregen om mezelf weer uit te vinden", zegt de presentator en zanger in De Telegraaf.

De 47-jarige Zoëy, die vanaf maandag te zien is in het SBS6-programma Was Ik Maar Thuisgebleven, heeft de afgelopen maanden tijd gehad voor zijn album, een clubtoer en schilderwerk. "Ik heb dingen ontdekt die ik zo leuk vind dat ik daarvan geen afscheid ga nemen. Eind dit jaar ga ik weer het theater in."

Hoewel de presentator, die eerder ook voor BNN en RTL 5 werkte, het leuk vindt om programma's te maken, wil hij zich niet op een discipline richten. "Als anderen over focus beginnen, zeg ik wel eens: Ik ben geen lens, ik ben een mens. Ik heb geleerd dat het me veel gelukkiger maakt om allerlei dingen te doen."

Zoëy behoort naar eigen zeggen dan ook niet tot de top drie van beste Nederlandse presentatoren. "Daar zal ik ook niet terechtkomen. Dat heeft er vooral mee te maken dat het niet mijn doelstelling is", legt hij uit. "Als ik me de afgelopen jaren volledig op tv had gericht, zou het wel hebben gekund."

Zoëy vindt het storend dat veel televisiemakers zo nodig serieuze televisie willen maken. "Als je mij een beetje kent, weet je dat ik een serieuze kant heb, maar ik vind het niet altijd nodig om die op de buis te profileren. Ik word moe van al die mensen die onder de vlag van 'serieus' oubollige tv maken", legt hij uit. "Tv is als entertainment bedoeld. Het is de laagste kunstvorm die er is. Wil je opinie? Prima, lees Elsevier. Maar ga niet proberen met zulke programma's de massa te bereiken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren