logo songteksten.net

Album wordt sneller goud

(Novum) - Albums krijgen vanaf dinsdag sneller de gouden of platina status. Dat laat de NVPI, die de verkopen en downloads controleert, maandag weten. Eerder werd bekend dat de grens voor singles juist omhooggaat. De verandering is ingegeven door de praktijk. "Het is veel meer een singlemarkt geworden", vertelt NVPI-directeur Paul Solleveld tegen Novum Nieuws.

De grens voor de gouden status gaat omlaag van 25 duizend naar twintigduizend. Voor een platina plaat is dat aantal veertigduizend geworden, een verlaging van tienduizend. Hiertoe is besloten omdat bij de albumverkoop streams nog niet worden meegeteld, legt Solleveld uit.

Bij singles tellen honderd streams als één download. "Die aantallen worden veel sneller behaald", motiveert Solleveld. Een single moet voor het verkrijgen van de gouden status voortaan vijftienduizend keer worden verkocht of gedownload. Dat was tienduizend. De platinagrens gaat van twintig- naar dertigduizend.

De veranderingen gaan dinsdag in. Of er op korte termijn weer een wijzing volgt als de huidige trend zich voorzet, is volgens Solleveld nog niet te zeggen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren