logo songteksten.net

Ook Dana International op een boot bij Gay Pride

(Novum) - Na Conchita Wurst komt ook Dana International naar Amsterdam tijdens de Gay Pride. De zangeres uit Israƫl, die net als Wurst het Eurovisie Songfestival won, gaat aan boord van de joodse boot die meevaart. Dat maakte de organisatie achter de boot dinsdag bekend.

"Ik ben gek op Amsterdam", zegt Dana International in de verklaring van Exodays. "Ik vaar mee op de joodse boot en roep iedereen op - joods en niet-joods, besneden en onbesneden, LHBT en straight ally - om met ons mee te varen op deze boot."

Volgens de zangeres is de joodse boot voor iedereen. "Ik weet zeker dat op deze manier de Messias er snel aankomt." De 42-jarige transseksueel treedt ook op tijdens het slotfeest van de Gay Pride op het Rembrandplein.

Gideon Querido van Frank van Exodays is vereerd met de komst van Dana International. "Ze past ook perfect in ons evenement. Exodays gaat namelijk over een nieuwe generatie LHBT joden, die out and proud - en met een knipoog - de wereld laten zien wie ze zijn en wat ze willen." Of de Messias ook meevaart, weet hij niet zo zeker. "Mocht hij op komen dagen, dan krijgt hij korting op zijn kaartje."

Dana International won in 1998 het Eurovisie Songfestival met het nummer Diva. In 2011 deed de transgender opnieuw mee met het lied Ding Dong, maar ze sneuvelde daarmee in de halve finale. Conchita Wurst, ook wel 'de vrouw met de baard' genoemd, won het liedjesfestijn afgelopen jaar namens Oostenrijk. Ze wordt naar de Gay Pride gehaald door thuiszorgorganisatie Gay Care Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren