Jack White teert op The White Stripes in HMH

Door Novum, woensdag 2 juli 2014 00:09, views: 17, bron: Novum

(Novum) - Jack White moest het dinsdagavond in de Amsterdamse Heineken Music Hall vooral hebben van nummers van The White Stripes. De zanger en gitarist, die het duo tot 2011 vormde met Meg White, kreeg de uitverkochte concertzaal vooral mee met oude hits van het tweetal.

Nummers als Hotel Yorba, Dead Leaves and the Dirty Ground, We're Going to Be Friends en The Hardest Button to Button konden op veel bijval van het publiek rekenen. Liedjes van het duo werden meegezongen en er werd geklapt, gesprongen en gejuicht.


White, die eerder deze maand zijn tweede soloalbum Lazaretto uitbracht, wist mensen in de zaal met eigen materiaal een stuk minder mee te krijgen. Hoewel zijn liedjes als Alone in My Room, Lazaretto en Just One Drink wel op een bescheiden applaus konden rekenen, was het duidelijk dat er vooral fans van The White Stripes in de zaal stonden.


Contact met de fans was er vrij weinig. Op een paar dankwoorden na was White geen verhalenverteller op het toneel. De zanger liet zijn gitaar voor hem spreken. Tussen de nummers door nam de Amerikaan ruim de tijd voor lange uithalen en scheurende solo's.


Hoewel White niet echt spraakzaam was, wilde hij wel graag dat de fans in het publiek betrokken waren bij de show. De zanger, die eerder al zijn ergernissen over smartphones in de zaal uitte, had het publiek vooraf gevraagd de show niet van achter de telefoon te volgen. "Meneer White wil dat jullie de show in 3D beleven", aldus iemand van zijn crew.


Aan het einde van het concert maakte White de zaal het meest enthousiast. Als laatste nummer voor de toegift speelde hij het nummer Steady As She Goes van zijn andere band The Raconteurs, die sinds 2011 een pauze heeft ingelast.


Tijdens de toegift zelf leek de zanger ook meer los te komen. Bij liedjes als Sixteen Saltines en Slowly Turning Into You had White het overduidelijk naar zijn zin. Het concert werd afgesloten met Seven Nation Army, de grootste hit van The White Stripes. Hoewel het duo misschien niet meer samen optreedt, hoeven de fans van het tweetal dankzij White geen afscheid te nemen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren