logo songteksten.net

5 Seconds of Summer ineens op één in albumlijst

(Novum) - De Australische popgroep 5 Seconds of Summer is met zijn titelloze debuutplaat op de eerste plek binnengekomen van de albumlijst. De vier jongens, die toerden met One Direction, verdrijven daarmee Nick & Simon naar de tweede plaats met hun best-of-cd Herinneringen: Het Beste van Nick & Simon.

5 Seconds of Summer bestaat uit Luke Hemmings, Calum Hood, Michael Clifford en Ashton Irwin en werd in 2011 opgericht in Sydney. Hemmings, Hood en Clifford kennen elkaar van school en Irwin voegde zich later bij het drietal. De popgroep verwierf in eerste instantie bekendheid door filmpjes van covers op Youtube te zetten.

Ed Sheeran zakt ook een plaatsje en staat nu derde met X. Ook George Ezra wist vanuit het niets een plekje in de top tien te bemachtigen. Met zijn cd Wanted on Voyage staat de Britse singer-songwriter op de negende plaats.

In de Single Top 100 wisselen René Froger en Gerard Joling stuivertje met hun WK-hits. Joling bezet nu de koppositie met Rio en Froger volgt met Juich voor Nederland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren