logo songteksten.net

Artiesten blij met bredere blik North Sea Jazz

(Novum) - Het is goed dat het North Sea Jazz niet alleen jazz- en soulartiesten vraagt voor het festival. Dat vinden althans Typhoon en Giovanca, die dit jaar van de partij zijn. "Jazz is al lang niet meer één stijl. Het is mooi dat er juist een mix van verschillende stijlen staan die wel die levensstijl die jazz is, bevatten", zegt de zangeres. De rapper is het hiermee eens. "Energie en inspiratie liegen niet, als jij openstaat, staan mensen ook open voor jou, ongeacht het genre."

Volgens Giovanca is de diversiteit van het Rotterdamse festival, dat van vrijdag tot en met zondag plaatsvindt, de kracht. "Door die bizarre samenstelling is het publiek oud, jong, zwart en wit", zegt de zangeres, die zondag optreedt op het festival, tegen Novum Nieuws. "Ik ben geen jazz, soul of pop. Ik ben van alles een beetje en ook ik hoor hier thuis."

Typhoon vindt het geweldig om als hiphopartiest op North Sea Jazz te staan. "Hiphop wordt bijna niet geassocieerd met gewone muziek. Maar hiphop is opgebouwd uit jazz, funk en blues. Het is heel fijn dat dat wordt gezien en dat we uit dat hokje hiphop kunnen komen", legt de rapper, die zaterdag het podium beklimt, uit.

Voor Typhoon is optreden op North Sea Jazz een droom die hij nu van zijn lijstje kan afstrepen. "Je kunt daar zo veel mensen bereiken, het is echt een prachtige kans." De rapper voelt zich dan ook vereerd dat hij is gevraagd. "Dan sta je tussen al die andere namen en word jij uitgepikt."

Dat Typhoon optreedt terwijl op een andere plek in Ahoy de troostfinale van het WK voetbal met Oranje wordt uitgezonden, vindt hij niet zo erg. "Ik wist het niet eens. Als ik voor tien man sta op te treden, ga ik echt geen andere show weggeven. Maar ik vind het natuurlijk wel jammer dat ik het zelf niet kan zien."

North Sea Jazz wordt sinds 1976 jaarlijks georganiseerd. Het Rotterdamse Ahoy is sinds 2006 het toneel van het festival. Deze editie treden naast Typhoon en Giovanca ook onder meer Stevie Wonder, Robin Thicke, Pharrell Williams, Outkast, Buena Vista Social Club en Kelis op.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren