logo songteksten.net

Paloma Faith gunt Pharrell adempauze

(Novum) - Paloma Faith denkt dat Pharrell Williams wel wat rust kan gebruiken. "Ik heb het idee dat hij niet eens weet waar hij is of hoe laat het is", zegt de zangeres, die met de zanger samenwerkte voor haar nummer Can't Rely On You, tegen Novum Nieuws.

Als het aan de 32-jarige Faith ligt, moet Pharrell wat minder hard werken. "Hij heeft het zo druk dat zijn hoofd er totaal niet bij is. Ik heb echt medelijden met hem."

Williams, die de afgelopen maanden veel hits voor andere artiesten produceerde en zijn tweede soloplaat uitbracht, en Faith traden vrijdagavond allebei op tijdens North Sea Jazz in Rotterdam. Pharrell, die het overduidelijk naar zijn zin had, had iets te diep in het glaasje gekeken. Voor de zangeres was de positieve energie van Williams een reden om met hem te werken. "Hij is zo blij. Dat is precies wat ik wilde op mijn album."

Dat Williams meerdere hits op zijn naam heeft staan, was voor Faith geen reden om hem in te schakelen. "Ik denk niet dat dat de juiste manier is om muziek te maken. Dan word je creatief belemmerd", legt de Britse uit. "Ik wilde na mijn vorige twee albums een vrolijke plaat maken. Op mijn eerste albums staan ook zware ballads over ellende, nu wilde ik de ellende accepteren en erom kunnen lachen."

Wel vindt Faith, die eerder dit jaar haar plaat A Perfect Contradiction uitbracht, het erg belangrijk dat haar fans steun vinden in haar muziek. "Dat is een fantastisch gevoel. Dan vertellen ze me dat ze iets hebben gedraaid op een begrafenis of bruiloft. Ik heb dan hun gevoel verwoord en het voelt geweldig dat ik kan helpen."

Ook over de liefde heeft Faith lessen die ze kan delen. "Ware liefde bestaat niet. Het is samen vechten tegen problemen en dan naast elkaar blijven staan", legt de zangeres uit. Zelf heeft Faith anderhalf jaar geleden een man gevonden met wie ze erg gelukkig is. "Ik accepteer deze persoon volledig. Als hij een fout zou maken, zou ik hem nog steeds steunen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren