logo songteksten.net

Musicalster Willemijn Verkaik moet onder het mes

(Novum) - Willemijn Verkaik moet noodgedwongen stoppen met Wicked in Londen. De 39-jarige Nederlandse musicalster heeft te veel last van haar rug en wordt binnenkort geopereerd. "Ik vind het verschrikkelijk dat ik vroegtijdig moet stoppen op West End", reageert Verkaik.

Verkaik heeft al een paar maanden last van een kwetsuur aan haar rug. "Maar ik was vastbesloten niets in de weg te laten staan van mijn debuut op West End", vertelt de Nederlandse, die in november voor het eerst in Londen te zien was als groene heks Elphaba.

Eerder nam Verkaik die rol al in de Duitse, Nederlandse en Amerikaanse versie van Wicked voor haar rekening. "Dat ik de kans heb gekregen Elphaba in vier landen te vertolken is iets waar ik onwijs dankbaar voor ben", zegt ze in een verklaring. Ik wil het publiek niet teleurstellen, maar moet de feiten onder ogen zien."

Michael McCabe, de uitvoerend producent van Wicked op West End, prijst Verkaik. "Dankzij haar buitengewone doorzettingsvermogen en professionaliteit heeft Willemijn, ondanks de pijn, door kunnen spelen. We zijn haar erg dankbaar en vinden het jammer dat Willemijns opmerkelijke internationale avontuur met Wicked, dat in 2007 in Duitsland begon, vroegtijdig moet eindigen."

Verkaik, die in de Britse versie van Wicked vervangen wordt door Kerry Ellis, staat zaterdag voorlopig voor het laatst op de planken. De musicalster belooft snel weer terug te keren op het toneel. "Ik kom terug in betere vorm dan ooit."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren