logo songteksten.net

Vriend en psychiater Anna Nicole Smith veroordeeld

(Novum) - De psychiater en een vriend van Anna Nicole Smith zijn veroordeeld voor het gebruik van valse namen om aan medicijnen te komen voor Smith. Een arts die ook was aangeklaagd, werd donderdag vrijgesproken in Los Angeles.

Anna Nicole Smith overleed in 2007 op 39-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen. Bij het voormalige Playboy-model werden diverse chronische ziektes geconstateerd, waarna zij verslaafd raakte aan pijnstillers.

Tijdens een negen weken durend proces boog een jury zich over de vraag of de drie aangeklaagden het beste met haar voor hadden of dat zij een slaatje wilden slaan uit Smiths bekendheid.

Vriend Howard K. Stern, psychiater Khristine Eroshevich en dokter Sandeep Kapoor zorgden ervoor dat Smith haar verslaving kon voeden. Stern, die ooit een relatie had met Smith en haar manager was, werd veroordeeld voor het gebruiken van valse namen om aan medicijnen te komen. Eroshevich wordt bestraft vanwege het onrechtmatig voorschrijven van medicamenten.

De jury zag onvoldoende bewijs om Kapoor te veroordelen wegens het voorschrijven van teveel pillen. Stern en Eroshevich moeten op 6 januari opnieuw voor de rechter verschijnen en horen dan hun straf. Ze kunnen tot maximaal drie jaar celstraf worden veroordeeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren