logo songteksten.net

Dames Bells of Youth staan mannetje op Zwarte Cross

(Novum) - De vijf dames van Bells of Youth kijken met vertrouwen uit naar hun eerste optreden op het ruige festival Zwarte Cross. "We laten het gewoon gebeuren", zegt bassiste en vocaliste Lisa Moree tegen Novum Nieuws. "En als ze bier over ons heen gooien vinden we dat ook niet erg."

"We hebben wel wat extra voorbereidingen getroffen op muzikaal gebied", gaat Moree verder. "We spelen een set van een uur en willen ons goed presenteren." Ook de kleding wordt enigszins aangepast aan het festival. "We doen wat stoerdere dingen aan, met zwart. Maar we kunnen bijvoorbeeld geen leren jassen aan, want het wordt veel te warm."

Of Moree en haar collega's voordeel ondervinden van de volledig vrouwelijke bezetting, weet de bassiste niet. "We zijn wel anders dan anderen. Ik ben sowieso benieuwd hoeveel mensen komen kijken, want we spelen zondag om 12.00 uur. Hopelijk zijn de mensen nieuwsgierig naar ons."

Cas Hieltjes, die dit jaar met Go Back to the Zoo al voor de derde keer te vinden is op het festival in Lichtenvoorde, denkt dat dat geen probleem moet zijn. "Ik denk dat ze totaal in het voordeel zijn omdat ze meisjes zijn", stelt de zanger, die vrijdag optreedt met zijn band. "In de Achterhoek hebben ze veel goede gitaristen, dus als ze nou zorgen dat ze een topgitarist hebben, veroveren ze alle mannenharten."

Volgens Moree komt het helemaal goed. "Die hebben we sowieso, de beste gitarist. Gelukkig maar, anders moesten we nu nog op zoek naar iemand anders, zo vlak voor het festival."

Ook Hieltjes heeft het volste vertrouwen in Zwarte Cross, waar zijn band samen met Hendrik Jan Lovink, medeorganisator van het festival en bandlid van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels, het nummer Waarow hoopt te spelen. "We waren laatst aan het repeteren en toen kwamen we bij dit nummer, dat we perfect bij het festival vonden passen."

Toen Go Back to the zoo het nummer een keer speelde in de radioshow van Giel Beelen, leverde festivaldirectrice Tante Rikie direct commentaar op het accent van de uit Nijmegen afkomstige band. "Toen hebben we het met Hendrik Jan gespeeld. Ik weet nog niet zeker of we dat ook gaan doen bij Zwarte Cross, maar eigenlijk vind ik dat dat wel zou moeten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren