logo songteksten.net

Kyteman loopt lachend risico met oude Tivoli

(Novum) - Kyteman vindt het enorm spannend hoe hij met de voormalige popzaal Tivoli in Utrecht zijn toekomst tegemoet gaat. Het pand, waar vroeger de Red Hot Chili Peppers en Nirvana optraden, is omgebouwd tot meerdere ruimtes waar Nederlandse muzikanten kunnen werken. "Ik ga liever hier lachend over twee jaar het schip in dan dat ik me had afgevraagd hoe het toch in Tivoli zou zijn geweest", zegt Kyteman maandag in Metro.

Dj Jameszoo zit in de ruimte waar vroeger de concertkaartjes werden verkocht, in de voormalige garderobe werkt producent/drummer Binkbeats aan zijn nieuwste creatie en in de vroegere kleedkamer zit dj DNA. "Juist de aanwezigheid van al die verschillende ruimtes maakte dit pand tot een serieuze optie. Ik denk dat als we het niet hadden gedaan, we er eeuwig spijt van hadden gehad."

"Dit is meer dan een studio, meer dan een stel repetitieruimtes", gaat Colin Benders, zoals Kyteman eigenlijk heet, enthousiast verder. "Het is een muzikaal laboratorium, met alles waar een artiest in het creatieve proces behoefte aan zou kunnen hebben."

De grootste kritische noot komt van vader Erik Benders. "Het is natuurlijk wel een onhandige grot", zegt hij onomwonden over het middeleeuwse gebouw, een voormalig weeshuis, voor verborgen hokjes. "Ik kan niet wachten tot we ergens wat ramen in kunnen slaan."

Het oude pand veroorzaakte behalve esthetische ook veel praktische problemen. "Het heeft bijvoorbeeld weken gekost voordat we de lichtschakelaar voor kroonluchters in de Oude Zaal hadden gevonden", gaat Erik verder. "Ik heb lang getwijfeld of dit nou wel de goede plek voor ons zou zijn. Eigenlijk gaf alleen de historische betekenis van het pand de doorslag."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren