logo songteksten.net

Lorde vraagt 'vergeten' artiesten voor soundtrack

(Novum) - Lorde heeft voor de soundtrack van de nieuwe The Hunger Games-film artiesten gevraagd die al tijden geen hit meer hebben gehad. "Er zitten mensen tussen waar je echt door wordt verrast. Dat je denkt: daar heb ik al jaren niets meer van gehoord", zegt de 17-jarige zangeres, die de soundtrack van de film samenstelt, in het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Lorde, vooral bekend van haar hit Royals, wil verder nog niets verklappen over welke sterren op de soundtrack van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 staan. "Het is echt mijn kindje en dat is helemaal geweldig", zegt de Nieuw-Zeelandse, die het eerste nummer al heeft geschreven. "Het is ongelooflijk dat de studio de leiding heeft gegeven aan een 17-jarige. Ik doe alles helemaal zelf. Zoals het contact opnemen met de artiesten en alles uitzoeken."

De soundtrack van de film, die in november verschijnt, is het eerste nieuwe werk dat Lorde laat horen sinds haar debuutalbum van vorig jaar. De zangeres werkt al aan een vervolg op Pure Heroine. "Ik weet nog niet hoe alles loopt. Als je net een album hebt uitgebracht, klinkt alles wat je kort daarna schrijft precies als zijn voorganger."

In herhaling vallen, wil Lorde absoluut niet. "Ik probeer uit mijn comfortzone te stappen en iets nieuws te doen." De zangeres is naar eigen zeggen op de goede weg. "Ik schrijf samen met goede mensen en we doen rare en vette dingen en dat is altijd goed voor het creatieve proces."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren