logo songteksten.net

'Musical Revue maakt verwachtingen waar'

(Novum) - Fans van de tv-serie Moeder, Ik Wil bij de Revue hoeven niet bang te zijn dat de musical afbreuk zal doen aan het succes van de gelijknamige tv-show. Volgens musicalster Jon van Eerd, die vanaf 9 september in de musical te zien is als John Hogendoorn, worden de hoge verwachtingen waargemaakt. "Revue is cultuurgoed", zegt Van Eerd in De Telegraaf.

Volgens de acteur, die maandag begint met de repetities, zijn er wel verschillen met de tv-serie uit 2012. "De verhaallijn tussen broer John en zus Riet Hogendoorn, de rollen van Simone Kleinsma en mij dus, zijn meer uitgewerkt dan in de tv-serie. Hun moeilijke verhouding levert heel wat tragikomische scènes op."

Kleinsma is het daarmee eens. "En omdat we in het theater staan, is er ook meer plek voor echte revuenummers. Veren, pailletten, showtrappen; groots wordt het. Er wordt op dit moment hard gewerkt door gespecialiseerde naaisters in Parijs."

De musicalsterren werken voor het eerst in jaren weer samen. "In het echte leven zijn we dikke vrienden en wij hebben op het toneel ook die chemie. Een klein gebaar, een blik is genoeg om te weten wat we van elkaar willen", vertelt Kleinsma. Dat vindt ook Van Eerd. "We lachen en huilen met elkaar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren