logo songteksten.net

William Orbit werkt aan 'nieuw' album Queen

(Novum) - William Orbit gaat een plaat met nooit eerder uitgebracht materiaal van Queen uitbrengen. "Ik ben definitief bezig met Queen. Het is fantastisch materiaal. Meer zeg ik nu niet", twitterde de producent, die samenwerkte met onder anderen Madonna, Robbie Williams, Britney Spears en Blur.

Eerder dit jaar liet voormalig Queen-gitarist Brian May weten dat de plaat wellicht verschijnt onder de naam Queen Forever. De in 1991 gestorven frontman Freddie Mercury is onder meer te horen in een duet met Michael Jackson uit 1983, zei May toen. Het album verschijnt waarschijnlijk nog dit jaar.

Queen behoort nog altijd tot de populairste bands ter wereld. Het Greatest Hits-album uit 1981 is in Groot-Brittanniƫ nog altijd het best verkopende aller tijden. In februari werd het zelfs het eerste album dat meer dan zes miljoen keer over de toonbank ging. Het album Greatest Hits II uit 1991 werd vier miljoen keer verkocht.

May en drummer Roger Taylor treden nog steeds op in de nieuwe samenstelling van Queen, met de Amerikaan Adam Lambert. Bassist John Deacon bedankte voor de eer. May en Taylor lieten eerder al weten dat Queen Forever wellicht ook nummers met Lambert bevat, om het aantal nummers op te krikken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren