logo songteksten.net

Guido Weijers woest over dure kaarten

(Novum) - Guido Weijers gaat de strijd aan met bedrijven die kaarten voor zijn voorstellingen doorverkopen. De cabaretier werd er door zijn fans op geattendeerd dat op sommige websites absurd hoge bedragen worden gevraagd voor kaarten voor zijn shows. Hij vraagt de politiek om een einde te maken aan de in zijn ogen louche praktijken.

De bedrijven kopen de kaarten voor de normale prijs in, om ze vervolgens voor een veel hoger bedrag door te verkopen. Weijers heeft geen goed woord over voor de kaartenhandel. "Door deze ratten wordt de markt verziekt en de theaterbezoeker gedupeerd. Zij kunnen straks alleen nog online bij louche bedrijfjes dure kaarten kopen."

Weijers maakt zich ook druk om de op handen zijnde btw-verhoging die op theater- en concertbezoek wordt geheven. "De theaterbezoekers worden door de praktijken van de louche ticketkantoren en door de btw-verhoging straks dubbel genaaid. Dames en heren in de Tweede Kamer: maak hier een eind aan."

Het is niet de eerste keer dat artiesten zich druk maken om dure kaartjes. Vorig jaar wees Weijers samen met Youp van 't Hek, Jochem Myjer en Jan Jaap van der Wal theaterbezoekers al op de, overigens legale, kaartenhandel. Concertorganisator Mojo liet eerder vijfhonderd opgekochte kaarten voor een concert van Il Divo ongeldig verklaren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren