logo songteksten.net

Kaiser Chiefs gebruikt band als excuus

(Novum) - Ricky Wilson en Nick 'Peanut' Baines van Kaiser Chiefs kunnen iedereen aanraden een band te beginnen. "Het is de perfecte manier om een 'burgerlijk leven' te ontwijken", zegt Wilson tegen Novum Nieuws.

"Je zegt gewoon tegen iedereen dat je de hele dag in de studio zit, da's een goed excuus om de telefoon niet op te nemen en e-mails niet te beantwoorden", vult Peanut aan. "En ondertussen zitten wij daar in die studio chips te eten, wachtend op onze lunch", grinnikt Wilson, die erg zegt te genieten van het opnemen van nieuw materiaal. "Vroeger voelde de studio ingaan als werk, maar nu heb ik zoiets van: wat moet ik anders gaan doen?", aldus de zanger.

Hoewel Kaiser Chiefs in maart het album Education, Education, Education & War uitbracht, denken Wilson en Peanut nog dit jaar met iets nieuws te komen. "Voor kerst willen we iets opnemen. Niet per se een album, maar gewoon iets. Omdat het zo leuk is", vindt Wilson.

Druk voelen de bandleden, die beiden vanaf het begin deel uitmaken van Kaiser Chiefs, niet meer bij het maken van nieuwe muziek. "Maar toch ben je als band nooit 'veilig'", stelt Wilson. "Je kunt bijvoorbeeld niet een jaar vrij nemen en denken op hetzelfde punt te staan als je weer terugkomt."

"Ik dacht dat het als een overwinning zou voelen toen ons album op één kwam in Engeland", gaat Wilson verder over Education, Education, Education & War. "Maar in plaats daarvan voelde het als overleven. Alsof je aan het klimmen bent en je hebt de ijspriem weer een stukje hoger geslagen. Maar die onzekerheid maakt het werk ook juist leuk."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren