logo songteksten.net

Musical Soldaat van Oranje langer op de planken

(Novum) - De musicalacteurs van Soldaat van Oranje moeten ook na Nieuwjaar aan de slag. De musical, die zaterdag in première ging, is met twee maanden verlengd. Ook in januari en februari wordt het stuk opgevoerd.

Na de première ontstond er volgens de producenten een stormloop op kaarten. "Nog niet alles is verkocht, maar het gaat wel erg hard", licht een woordvoeder toe. "Met name de kaarten voor de eerste rang. Die zijn zo goed als weg." Tot nu toe zijn zo'n 84 duizend tickets verkocht, zo'n tachtig procent van de kaarten tot het eind van het jaar. De tickets voor januari en februari gaan donderdag in de verkoop.

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij ontsnapt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland, smokkelt zendapparatuur naar Nederland en is als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Het verhaal van de verzetsstrijder werd in 1977 verfilmd. Voor de musical werd een nieuw theater gebouwd op voormalig vliegveld Valkenburg bij Leiden.

De producenten van de musical sluiten een tweede verlenging niet uit. "Maar we weten het natuurlijk nooit. Dat hangt echt af van het verloop van de kaartverkoop. Als het zo hard blijft gaan als nu, gaan we langer door. We blijven spelen tot niemand meer komt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren