logo songteksten.net

Ere-Oscars voor Harry Belafonte en Miyazaki

(Novum) - Zanger en acteur Harry Belafonte en de Japanse animatieregisseur Hayao Miyazaki krijgen op 8 november een ere-Oscar. Miyazaki krijgt net als actrice Maureen O'Hara en de Franse scenarist Jean-Claude Carrière een Governors Award. Belafonte wordt geëerd met een Oscar voor zijn humanitaire werk. Dat heeft de organisatie achter de Oscars, The Academy, vrijdag bekendgemaakt.

"Met de Governors Award kunnen we reflecteren op niet het jaar in film, maar de verworvenheden van een leven", licht president van de Academy, Cheryl Boone Isaacs, toe. "We vinden het fantastisch om deze uitzonderlijke filmmensen te eren." De prijzen worden sinds 2009 uitgereikt. Eerdere laureaten waren onder anderen James Earl Jones en Steve Martin. Angelina Jolie en Oprah Winfrey kregen eerder humanitaire Oscars.

De 87-jarige Belafonte is naast zijn filmrollen en hits als Banana Boat Song en Matilda bekend om zijn humanitaire inzet. Zo was hij een van de eerste leden van de burgerrechtenbeweging en was hij vertrouweling van Martin Luther King. De 73-jarige Miyazaki is bekend om animatiefilms als Spirited Away en Howl's Moving Castle. Hij kondigde onlangs aan dat The wind Rises, die dit jaar in de bios verscheen, zijn laatste film is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren