logo songteksten.net

René Froger onderscheiden door gemeente Amsterdam

(Novum) - René Froger is in het zonnetje gezet door de gemeente Amsterdam. De zanger, die in de hoofdstad werd geboren, heeft vrijdag het Ereteken van Verdienste ontvangen uit handen van locoburgemeester en wethouder Carolien Gehrels.

"Je kunt de jongen uit de stad halen maar de stad nooit uit de jongen", sprak Gehrels tijdens de uitreiking. Froger, die niet meer in zijn geboortestad woont, krijgt de onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de stad Amsterdam. Deze eer viel eerder ten deel aan onder anderen André Hazes, Manke Nelis en Willeke Alberti.

Froger had zelf niet meteen door wat de onderscheiding precies inhield. Zijn management liet weten dat hij tot ereburger van Amsterdam was benoemd. Dat is echter niet het geval, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het misverstand is inmiddels uit de werled geholpen.

Froger bevindt zich momenteel in een 'rollercoaster', zoals hij het zelf noemt. De zanger, die vrijdag Abraham ziet, krijgt al de hele week veel aandacht. Dinsdag vond ter ere van zijn vijftigste verjaardag een concert plaats in Koninklijk Theater Carré. Donderdag ontving hij een Lifetime Achieve Award en vrijdag werd hij - naast zijn benoeming - getrakteerd op een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren