Grote Party Animals-reünie bij eremetaal

Door Novum, vrijdag 12 september 2014 17:31, views: 10, bron: Novum

(Novum) - Alle jongens die zich ooit een Party Animal hebben genoemd komen mogelijk weer eens bij elkaar. "Als dit album goud wordt, dan organiseren we een reünie", grapt Jeroen Flamman, met Jeff Porter de producers achter de happyhardcoregroep, tegen Novum Nieuws. Vrijdag verscheen voor het eerst sinds 2005 weer een plaat van de feestbeesten, het compilatiealbum Party Animals: Greatest Hits & Underground Anthems.

Hoewel de laatste grote hit van de Party Animals uit de jaren negentig stamt, is de groep nooit opgeheven. Wel wisselde de samenstelling van de Party Animals meermaals. "We hebben een paar jaar geleden geteld hoeveel Party Animals er zijn geweest en kwamen toen op 24 man. Maar dat was al weer een tijdje terug, dus ik denk dat we nu op zo'n 26 à 27 man zitten."


Flamman en Porter, die het duo Flamman & Abraxas vormen, moedigen de personeelswisselingen aan. "Ons doel is met elk optreden weer de sfeer van de jaren negentig neer te zetten. Dat moet met jonge jongens. We willen de Party Animals niet oud laten worden, dus niet een groep veertigers op het podium zetten."


Hoewel Flamman & Abraxas de Party Animals jong willen houden, is het altijd weer spannend als een nieuw lid gezocht moet worden. "Veel mensen denken dat het niet meer is dan een beetje hakken op het podium, maar je kunt niet zomaar een gabber van straat plukken. De bedoeling is dat iemand jarenlang elk weekeinde op pad gaat en dus een beetje onstabiel leven wil leiden. Bovendien moet je ook kunnen entertainen, van tweehonderd man in een jeugdhonk tot een volle tent op Lowlands."


Na een paar rustige jaren kunnen de Party Animals sinds 2002 volgens de 50-jarige Flamman weer elk weekeinde volop aan de bak. "De revival van de jaren negentig en happy hardcore is leuk omdat we vaker onze collega's tegenkomen. Maar het is voor de Party Animals niet vreemd om op te treden na een r&b- of hiphop-dj."


Dat de groep, bekend van hits als Have You Ever Been Mellow? en Aquarius, nog steeds optreedt, komt volgens Flamman omdat het publiek heel breed is. "Mensen houden van happy hardcore, de jaren negentig of vinden het gewoon leuk omdat het toch een beetje fout is."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten