logo songteksten.net

Iris van Herpen verkozen tot beste modeontwerper

(Novum) - Iris van Herpen is dit jaar de grote winnaar van de Dutch Fashion Awards. De ontwerpster ging vrijdagavond met drie prijzen naar huis. Van Herpen mag zich de beste modeontwerper noemen omdat ze de hoofdprijs, de Dutch Fashion Award, in de wacht sleepte.

"Iris van Herpen is de ambassadrice van de Nederlandse creativiteit in de internationale modewereld", oordeelde de vakjury. De Dutch Fashion Award houdt onder meer in dat Van Herpen haar collectie mag tonen tijdens de fashionweek in Berlijn. Ook krijgt ze 25 duizend euro prijzengeld.

Van Herpen ging bovendien aan de haal met twee nieuwe modeprijzen, waardoor ze een eigen schoenencollectie uit mag brengen. Ook Bas Kosters viel in de prijzen, hij kreeg de International Fashion Incubator Award. "Kosters heeft een explosieve energie en creativiteit. Met zijn collectie verlegt hij grenzen", reageert een jurylid.

Tijdens de uitreiking van de Dutch Fashion Awards werden ook stylist JeanPaul Paula en Stacey Rookhuizen in het zonnetje gezet. Zij kregen de prijzen voor Dutch Fashion Icon Homme en Dutch Fashion Icon Femme, die werden toegekend door de genomineerde ontwerpers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren