logo songteksten.net

Passenger vecht ruzies niet uit in muziek

(Novum) - Passenger staat bekend om zijn openhartige teksten, maar weigert zijn vetes uit te vechten in zijn muziek. "Je kunt niet zomaar snerende nummers schrijven over anderen, dat zou ik nooit doen", vertelt Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger, voor de camera van Novum Nieuws. "Ik ben geen gangsterrapper."

"Als ik een issue heb met iemand, probeer ik dat buiten mijn muziek om op te lossen", gaat de 30-jarige Britse singer-songwriter verder. "Ik vind dat ik die verantwoordelijkheid heb." De nummers van Passenger, die in 2012 in een klap internationaal doorbrak met Let Her Go, gaan vrijwel altijd over mensen. "Mensen die ik eenmalig ontmoet of vrienden en familie."

Rosenberg heeft er geen moeite mee de verhalen van bekenden te gebruiken voor zijn muziek. "Je moet open zijn. Ik deel een nummer pas met de hele wereld als ik daar klaar voor ben. Een liedje wat ik aan het schrijven ben in mijn slaapkamer of toerbus, deel ik niet direct."

Een nummer is volgens de singer-songwriter pas echt goed als het publiek zich er ook in herkent. "Zo'n liedje gaat voor mij over iets heel persoonlijks, maar luisteraars kunnen daar ook hun gevoel in kwijt. Let Her Go was volgens mij zo'n hit omdat het mensen herinnerde aan hun ex."

De Nederlandse fans van Passenger kunnen dinsdag in de Amsterdamse Heineken Music Hall weer herinneringen aan hun ex ophalen. Rosenberg kijkt uit naar zijn concert in de hoofdstad. "Ik ben dol op Amsterdam en Nederland heeft een speciaal plekje in m'n hart. Hier sloeg Let Her Go het eerst aan, voordat het de hele wereld overging."

Die wetenschap zorgt voor extra zenuwen bij Rosenberg. "Ik word altijd nerveus voor een concert in Amsterdam. Het is een belangrijk optreden voor me. Ik heb een vaste, loyale fanbase in Nederland en die wil ik niet teleurstellen. Ik leg mezelf veel druk op om ervoor te zorgen deze show beter is dan de vorige."

Voor zijn Nederlandse fans heeft Passenger dinsdag een verrassing in petto. "Ik trek geen kleren aan. Het wordt een heel ander optreden. Waarschijnlijk word ik na afloop gearresteerd, maar dit is iets wat ik al heel lang wilde doen", grapt de Brit. "Nee hoor, ik trek zeker wat kleren aan. De echte verrassing is dat de setlist behoorlijk is aangepast na het verschijnen van mijn meest recente plaat Whispers."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren